Lehdistö

Lehdistötiedote

Thrill The World (TTW) on vuosittain vapaaehtoisvoimin järjestettävä maailmanlaajuinen tapahtuma, jossa osallistujat tanssivat Michael Jacksonin Thriller-kappaleen koreografian samaan aikaan ympäri maailman. Tapahtuman tavoitteena on yrittää rikkoa maailmanennätyksiä suurimmalla samanaikaisella joukkotanssilla samalla kunnioittaen edesmennyttä artistia, Michael Jacksonia. 

Thrill The World sai alkunsa vuonna 2006 kanadalaisen tanssijan Ines Markeljevicin ajatuksesta viedä tanssin ilosanomaa maailmalle ja näyttää, että kuka tahansa voi tanssia ja pitää hauskaa. Koska Thriller-kappale ja sen koreografia ovat hyvin tunnettuja ympäri maailman, on se kaiken ikäisten helppo oppia. TTW-tapahtuman koreografia on uskollinen alkuperäiselle, mutta sitä on hiukan muutettu, jotta tanssi kestäisi koko 6-minuuttisen Thriller-kappaleen ajan.

Vuonna 2009 Record Holders Republic rekisteröi Thrill The Worldin samanaikaisen joukkotanssin maailmanennätyksen yhteensä 22 571 tanssijan voimin 33 eri maassa. Suomessa Thrill The World järjestettiin ensimmäisen kerran samana vuonna, jolloin Helsingissä tanssi 90 tanssijaa. Vuonna 2010 tapahtuma järjestettiin sekä Tampereella (72 tanssijaa) että Helsingissä (37 tanssijaa). Viime vuonna 2011 Helsingissä tapahtumaan osallistui 55 tanssijaa. Tänä vuonna 26.9.2012 mennessä mukaan on rekisteröitynyt 16 maata ympäri maailman; monissa maissa tanssitaan useammassa kaupungissa.

Tänä vuonna Suomen Thrill The World järjestetään Tampereen keskustorilla lauantaina 27.10.2012 klo 22.00. Tapahtumaan osallistuminen edellyttää ennakkoon ilmoittautumista ja Thrill The World -tanssikoreografian hallitsemista. Thriller-teeman mukaisesti pukeutuminen zombieksi on suotavaa ja erittäin hauskaa, mutta ei pakollista. Tanssi on jokaisen helppo oppia itse katsomalla virallisia opetusvideoita Youtubesta tai virallisilta nettisivuiltamme (http://ttwtampere2012.blogspot.fi/p/opi-tanssi.html) tai tulemalla Tampereella järjestettäviin harjoituksiin Nääshallille (Näsijärvenkatu 8) lauantaina ja sunnuntaina 20.-21. lokakuuta klo 15.30-17. Saliin ei mahdu rajattomasti ihmisiä, joten olethan ajoissa paikalla!

Thrill The World Tampere tekee yhteistyötä TR1 Taidehallin kanssa, jossa on esillä Michael Jackson – Tervetuloa maailmaani -valokuvanäyttely 29.9.-28.10.2012. Lauantaina 6.10. mainostamme tapahtumaamme TR1 Taidehallin tiloissa tanssimalla Thrillerin ja opettamalla pätkän koreografiaa klo 14 ja 16. Sään salliessa tanssimme Taidehallin ulkopuolella, Väinö Linnan aukiolla ja opetus on kaikille avointa. Jos sataa, tanssimme sisällä ja mukaan pääsee näyttelyn pääsylipun hinnalla.

Thrill The Worldin kanssa samana päivänä, la 27.10, järjestetään fanipäivä kaikille Michael Jackson -faneille tai tämän elämästä kiinnostuneille TR1 Taidehallissa.


Sähköpostiosoitteemme on ttwtampere@gmail.com

Olemme myös Facebookissa Thrill The World Tampere 2012

Thrill The Worldin viralliset nettisivut löytyvät täältä.


Kuvia Thrill The World -tapahtumasta Tampereelta vuodelta 2010


TTW 2010
Kuva: Aino Lamminen


TTW 2010
Kuva: Joonas Oksanen


Thrill The World -logo